Sobota, 24.08.2019

• er
Podziel się:
Oceń:
Loty marszałka Kuchcińskiego - oświadczenie marszałka Władysława Ortyla SzB Marszałek Władysław Ortyl.
Sprawę lotów marszałka Kuchcińskiego zna już cała Polska. W związku z informacjami o wspólnym locie z marszałkiem Władysławem Ortylem, ten drugi wydał oświadczenie.

W związku z pojawiającymi się informacjami o mojej podróży rządowym samolotem z marszałkiem Markiem Kuchcińskim chciałem potwierdzić, że istotnie taki lot się odbył. Z panem Markiem Kuchcińskim spotykamy się wielokrotnie w sprawach służbowych, również wówczas byliśmy umówieni na taką rozmowę.

Ponieważ wiedział że mam w planach służbową podróż do Warszawy, zaprosił mnie na pokład rządowego samolotu. Była to jedyna podróż jaką odbyłem z marszałkiem Markiem Kuchcińskim rządowym samolotem. Tego dnia w Warszawie zgodnie z ustalonym wcześniej kalendarzem miałem kilka spotkań w Kancelarii Prezydenta, spotkałem się m.in. z ministrem Pawłem Muchą.

Praktyka rozmów o istotnych kwestiach Podkarpacia podczas podróży nie jest niczym nowym. Zdarzało się, że z racji napiętego kalendarza, jechałem w celach służbowych z marszałkiem Markiem Kuchcińskim samochodem służbowym.

er

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu mielecity.pl. Agencja Wydawniczo Reklamowa Korso Spółka z o.o. z siedzibą w Mielcu, ul. Biernackiego 1/4, 39-300 Mielec jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Pozostałe